Esentiale pentru orice cura de slabire, Tabletele de fibre si plante aromate de la Herbalife si-au aratat puterea si eficienta intr-un experiment pe care il prezentam in cele ce urmeaza.
Pentru experiment am folosit apa, ulei si doua comprimate filmate de Tablete cu Fibre si plante aromate Herbalife.
Intr-un pahar cu apa am adaugat aproximativ doua linguri de ulei, obtinandu-se astfel la suprafata apei o pelicula de grasime. Am maruntit comprimatele pana am obtinut o pudra fina de fibre pe care am cernut-o cu grja deasupra peliculei de ulei. In cateva secunde pudra de fibre a inglobat o mare parte din ulei formand o solutie coloidala care s-a depus pe fundul paharului.
Putem aproxima cu usurinta ca ceva asemanator se intampla si in organismul nostru insa acolo lucrurile sunt mult mai complexe. In orice caz, cu siguranta, acest produs scos pe piata din Romania de catre Herbalife este un produs de top, eficient in lupta cu grasimile, prezent in aproape toate programele de slabire recomandate de distribuitorii Herbalife.
Produsul: „Tabletele de fibre si plante aromate de la Herbalife” se vinde in Romania numai prin intermediul distribuitorilor autorizati (pentru oferte de pret vezi linkul de mai jos)
Tabletele de fibre si plante aromate Herbalife
Doza zilnica recomandata de fibre este de 25g pe zi, iar acest produs te ajuta sa iti completezi necesarul zilnic de fibre fara eforturi.
Mod de utilizare
Se recomanda sa luati cate doua comprimate la fiecare masă, de trei ori pe zi si sa consumati o cantitate corespunzatoare de lichide.
Ingrediente:
Fibre de ovăz (Avena sativa L.), agenti de încărcare (celuloză microcristalină), inulină, pulbere de pătrunjel (Petroselinum crispum A. W. Hill.), agenți antiaglomeranti (carboximetilceluloză de sodiu reticulată, săruri de magneziu ale acizilor grași, dioxid de siliciu), învelișul tabletei [agenți de glazurare (carboximetilceluloză de sodiu, maltodextrină, dextroză, emulsificatori (lecitină din soia)].
Herbalife va recomanda Tabletele cu fibre si plante in una din combinatiile:
Ce sunt fibrele, unde se gasesc şi de câte avem nevoie?
Fibrele sunt polizaharide (o categorie de carbohidrati) care sunt rezistente la hidroliza (Hidroliza este procesul de transformare a moleculelor mari in molecule mai mici pe care organismul sa le poata absorbi. Aceasta transformare este realizata de enzime si apa).
Cu alte cuvinte cele mai multe fibre nu aduc un aport energetic neputand fi degradate si implicit absorbite de catre organism, totusi unele fibre se abat de la aceasta regula si pot fi degradate, aducand un aport energetic scazut.
Cele mai multe fibre intra in componenta peretilor celulari ai plantelor (celuloza, hemiceluloza, lignina, pectina, polizaharide non-amidonoase), dar exista si fibre care nu se gasesc in peretii celulari ai plantelor (gumele, mucilagiile, polizaharidele izolate din alge marine, subrina si cutina).
Tinand cont de aceste aspecte se poate concluziona ca fibrele sunt o categorie de carbohidrati care se găsesc în legume, fructe, leguminoase şi cereale.
In principal fibrele sunt categorisite in fibre „solubile” si fibre insolubile.
Ce sunt fibrele solubile?
După cum sugerează şi numele, fibrele „solubile” se dizolvă partial în apă formand o substanta gelatinoasa (coloidala). Datorita acestui fenomen fibrele isi maresc volumul si duc la aparitia senzaţiei de saţietate. Fibrele „solubile” aduc un aport energetic scazut, încetinesc absorbţia de glucoză (zahăr) contribuind astfel la mentinerea constanta a nivelului glicemiei în sânge, contribuie la reducerea asimilarii lipidelor, absorbind acizii grasi, colesterolul si acizii biliari din tubul digestiv (a se vedea experimentul prezentat in filmuletul „Herbalife vs Grasimi” ), alimentează bacteriile sănătoase din partea inferioară a tractului digestiv.
Fibrele solubile se găsesc în cea mai mare concentraţie în semintele de psyllium, ovaz, orz, fasole, mazare, morcovi, mere, portocale, cartofi. In general, legumele si cerealele contin mai multe fibre insolubile decat „solubile”.
Ce sunt fibrele insolubile?
Fibrele insolubile se găsesc cu precădere în legume, semintele de in, tărâţe de grâu, de porumb, de orez şi în alte cereale integrale.
Ele dupa cum le spune si numele nu sunt solubile in apa si spre deosebire de fibrele solubile care sunt partial degradate de flora intestinala, fibrele insolubile ajung aproape intacte in colon.
Cu toate ca sunt insolubile aceste fibre au o capacitate mare de absortie contribuind la eliminarea substantele toxice care stagneaza in colon prin absortia acestora. Odata ajunse in intestin fibrele insolubile isi maresc volumul participand activ la accelerarea tranzitului intestinal.
Care sunt beneficiile fibrelor
- ajuta la obtinerea senzatiei de satietate, fiind de mare ajutor in curele de slabire
- accelereaza tranzitul intestinal si elimina substantele toxice care stagneaza in colon
- ajuta la eliminarea acizilor biliari
- ajuta la reducerea nivelului de colesterol in sange
- micsoreaza asimilarea lipidelor, absorbind acizii grasi, colesterolul si acizii biliari din tubul digestiv.
- impiedica zaharul sa treaca prea repede prin peretele intestinal
- reprezinta hrana cea mai buna pentru flora intestinala
Doza zilnica recomandata (DZR) pentru fibre este de 25g.
Cresterea cantitatilor de fibre din alimentatia persoanelor care in mod frecvent consuma insuficiente fibre trebuie sa se faca treptat, pe parcursul mai multor saptamani pentru a lasa organismul sa se adapteze. Aportul prea mare de fibre in timp scurt poate provoca disconfort abdominal.
Consumul de fibre trebuie sa fie intarit de un consum sporit de lichide, pentru a permite fibrelor să se înmoaie şi să se umfle.
Sfaturi pentru a creşte aportul de fibre
- Consumă fructe întregi, cu coajă, în loc de sucuri de fructe
- Foloseşte fructele în loc de desert
- Consumă o varietate de legume – gătite sau crude.
- Foloseşte pâine, napolitane, cereale, biscuiţi, etc 100% făcuţe din cereale integrale, în locul celor care conţin făină albă rafinată
- Consumă orez brun, orez sălbatic, mei, orz şi grâu zdrobit, ca alternativă la orezul alb.
- Adaugă leguminoase în supe, tocăniţe, salate.
- Dacă nu reuşeşti să îţi asiguri aportul de fibre, încearcă suplimentele de fibre, pentru a întruni (DZR)